divendres, 8 d’agost del 2008

Tierra española



“La Tierra Espanyola” es un llarg-metratge sobre la guerra civil espanyola dirigit el 1937 por Joris Ivens.
Aquesta pel•lícula fou escrita per uns joves Jhon Dos Passos i Ernest Hemingway.
El 1936, joris Ivens se’n va anar als Estats Units, on és va relacionar amb escriptors i intel•lectuals com Hemingway, Lillian Hellman, Robert Flaherty o Dos Passos. Aquest grup d’amics va fundar la Sociedad Contemporary Historians, amb l’objectiu de produir una pel•lícula que mostrés al mon la lluita de la República Espanyola enfrontada a l’aixecament militar feixista. Amb un pressupost de 2000 dòlars, “Tierra de Espanya” és converteix en un dels més crus documentals sobre la guerra civil espanyola. És va centrar en la lluita acarnissada dels milicians i els moviments polítics camperols. Hemingway és va encarregar de fer de narrador en aquest film.
Un documental imprescindible que mostra la resistència dels republicans contra la rebel•lió feixista de 1936, protagonitzada por un general cabdill anomenat Francisco Franco.


La Tierra Española es un largometraje sobre la guerra civil española dirigido en 1937 por Joris Ivens. Esta pelicula fue escrita por los jovenes John Dos Passos y Ernest Hemingway.
En 1936, Joris Ivens se mudo a los Estados Unidos, donde se relacionó con escritores e intelectuales como Hemingway, Lillian Hellman, Robert Flaherty o Dos Passos. Este grupo de amigos fundó la Sociedad Contemporary Historians, con el objetivo de producir una película que mostrase al mundo la lucha de la República Española frente al alzamiento militar fascista. Con un presupuesto de 2.000 dólares, Tierra de España se convierte en uno de los más crudos documentales sobre la guerra civil española. Se centró en la lucha encarnizada de los milicianos y los movimientos politicos campesinos. Hemingway se encargó de hacer de narrador en este film.
Un documental imprescindible que muestra la resistencia de los republicanos contra la rebelion fascista de 1936, protagonizada por un general caudilo llamado Francisco Franco.